Den Beste Sykkel

... mer känt som DBS, är ett norskt cykelmärke, som ursprunglig var tillverkad i Norge av Jonas Øglænd A/S. 1989 köptes DBS av Monark och sedan 1996 ingår DBS tillsammans med bland andra Crescent och Monark i Cycleurope. 

 

DBS - Den bästa cykeln i över 85 år

DBS är ett norsk cykelvarumärke med lång tradition och många norrmän har tagit sitt första tramptag på en DBS. Den bästa cykeln (DBS) uppstod 1932 och producerades av Jonas Øglænd i Sandes fram till 1989. Cyklarna är en del av den norska historien och design och god kvalitet gör att du fortfarande kan hitta fler av cyklarna från 30 -talet i gott skick på begagnatmarknaden.

1989 förvärvade Monark DBS och 1996 blev det en del av den internationella Cycleurope.

Cycleurope Norges kontor ligger idag i Oslo. All produktutveckling och design av DBS-cyklar finns fortfarande i Norge. Produktionen av cyklarna sker i flera olika länder, bland annat vid Cycleuropes fabrik i Varberg Sverige.

Genom tillhörigheten till Cycleurope är DBS del i en familj med flera klassiska skandinaviska och europeiska cykelvarumärken. Bland annat: Crescent, Monark, Kildemoes, Gitane och Bianchi. Cycleurope Norge arbetar för att DBS ska stå för norsk kvalitet, prestanda och design.